Образне поле німецькомовних біблійних параболізмів - Заполовський, М.В. (Ніжинський державний університет імені М. Гоголя, 2014)
У статті йдеться про особливий тип лексичного поля – образне поле, яке складається із сукупності метафоричних слів для вираження певних понять. Біблійні параболи та їхні текстові модифікації, які ми потрактовуємо параболізмами, формують у німецькомовному біблійному тексті образне поле із ключовою метафорою “Königreich der Himmel”. Було використано описовий метод дослідження при системному описі його класифікації та визначенні характеристик таксонів класифікаційної системи образного поля.
Keywords: поле, образ, парабола, біблійний, параболізм, текст, слово