Основи роботи із базами даних на платформі .NET. Частина 1. ADO.NET & DAPPER - Томка, Юрій Ярославович (ПВКФ «Технодрук», 2024)
Навчально-методичний посібник присвячений ADO.NET та Dapper – сучасним інструментам для роботи з базами даних у середовищі .NET. У книзі детально розглядаються основи роботи з ADO.NET – технологією від Microsoft, яка забезпечує низькорівневий доступ до даних і дозволяє виконувати запити, взаємодіяти з таблицями та керувати транзакціями за допомогою класів бібліотеки .NET. Також охоплюється використання Dapper – мікро-ORM, що пропонує легкий і швидкий спосіб виконання SQL-запитів з мапінгом результатів на об’єкти. ТаВидання містить завдання для самостійного виконання, що дозволяють закріпити матеріал та застосувати знання на практиці. Видання призначено для підготовки здобувачів в галузі знань 12 "Інформаційні технології" спеціальності 122 "Комп’ютерні науки" та всіх бажаючих.
Навчально-методичний посібник присвячений ADO.NET та Dapper – сучасним інструментам для роботи з базами даних у середовищі .NET. У книзі детально розглядаються основи роботи з ADO.NET – технологією від Microsoft, яка забезпечує низькорівневий доступ до даних і дозволяє виконувати запити, взаємодіяти з таблицями та керувати транзакціями за допомогою класів бібліотеки .NET. Також охоплюється використання Dapper – мікро-ORM, що пропонує легкий і швидкий спосіб виконання SQL-запитів з мапінгом результатів на об’єкти. ТаВидання містить завдання для самостійного виконання, що дозволяють закріпити матеріал та застосувати знання на практиці. Видання призначено для підготовки здобувачів в галузі знань 12 "Інформаційні технології" спеціальності 122 "Комп’ютерні науки" та всіх бажаючих.
Keywords: .NET; ADO.NET; DAPPER; ORM