Вплив фізичної культури на процес адаптації студентів-першокурсників - Осадець, Микола; Королянчук, Андрій Валерійович (Молодий вчений, 2021)
Проблема зменшення академічних годин занять з фізичного виховання в ВНЗ загрожує якіс ній підготовці майбутнього фахівця до майбутньої професії, вимогами якої є, на рівні фахових знань та умінь – відмінної фізичної підготовки. Значне теоретичне навантаження навчального процесу породжує малорухомість – гіподинамію, подолати яку найкраще за допомогою занять фізичною культурою і спор том. А найчастіше з цим стикаються студенти першокурсники, які і без того проходять не легкий адапта ційний період. Допомогти якомога легше адаптуватися студентській молоді до змінних соціальних умов нової навчальної діяльності як з’ясувалося нагальною проблемою. Із проаналізованого матеріалу можна стверджувати що, саме заняття фізичним вихованням та спортом є провідним засобом зміцнення здоров’я студентів, бо вони підвищують функціональні можливості організму, фізичну та розумову працездатність і відбувається позитивний вплив на процес адаптації до умов навчання у вищому навчальному закладі.
Keywords: Фізична культура; Адаптація; Навчальний процес; Рухова активність; Здоров’я