Відновлення пацієнтів із вегетосудинною дисфункцією гіпертонічного типу - Kozik, Nataliia Mykolaiivna; Mihalchan, Aelita ivanivna; Beslubniak, Alina Oleksandrivna (Незалежний видавець: Жаннета Козіна, 2022)
В роботі розглянуто актуальність пошуку нових результативних поєднань засобів та методів відновлення при вегетативних порушеннях. Обґрунтовано зміст реабілітаційної програми запропонованої для відновлення пацієнтів із вегетосудинною дисфункцією гіпертонічного типу в поліклінічних умовах. Застосована програма сприяє покращенню функціональних показників серцево-судинної системи та психологічного стану пацієнтів, а також профілактиці вегетативних кризів.
Keywords: вегето-судинна дисфункція гіпертонічного типу, фізичний терапевт, відновлення, терапевтичні вправи, масаж