Особливості формування та функціонування інституту парламентаризму в Республіці Болгарія у ХХІ ст. - Вишневська, Владислава Григорівна (My University, 2025)
У магістерській роботі досліджено особливості формування та функціонування інституту парламентаризму в Республіці Болгарія у XXI столітті. Проаналізовано історичні передумови розвитку парламентської системи, конституційні та правові засади діяльності Народних зборів, а також механізми взаємодії парламенту з виконавчою владою. Виявлено ключові тенденції модернізації парламентаризму, проблеми політичної стабільності та вплив європейської інтеграції на законодавчу діяльність. Робота має прикладне значення для порівняльного вивчення моделей парламентаризму та розвитку демократичних інститутів у країнах Східної Європи. Ключові слова: парламентаризм, Болгарія, XXI століття, Народні збори, парламентська система, конституційні засади, взаємодія влади, законодавча діяльність, політична стабільність, європейська інтеграція, демократичні інститути, модернізація.
Keywords: парламентаризм; Болгарія; XXI століття; Народні збори; парламентська система; конституційні засади; взаємодія влади; законодавча діяльність; політична стабільність; європейська інтеграція; демократичні інститути; модернізація