Аналіз ключових дилем розробки та впровадження електронних освітніх ресурсів у вищій освіті України: відповідь на виклики воєнного часу - Яремчук, Сергій Степанович; Ляска, Оксана Петрівна; Крупенина, Наталія Анатоліївна (My University, 2023)
Використання електронних освітніх ресурсів у вищій освіті набуває все більшого значення, особливо під час воєнної агресії. Ці ресурси можуть сприяти забезпеченню якісної освіти та її більшої доступності для студентів на територіях, що постраждали від конфлікту. Однак їх розробка та впровадження супроводжується низкою проблем, які необхідно вирішити для досягнення успішних результатів. Однією з таких проблем є відсутність доступу до технологій та інтернету в зонах конфлікту. Інша - необхідність належної підготовки вчителів для ефективного використання електронних ресурсів. Крім того, відсутність чітких стандартів і нормативно-правової бази у використанні цих ресурсів може призвести до порушення конфіденційності та безпеки. Ці виклики необхідно вирішити, щоб повною мірою використовувати потенціал електронних освітніх ресурсів і надавати якісну освіту учням, навіть на територіях, що постраждали від конфлікту.
Analysis of Key Dilemmas in the Development and Implementation of Electronic Educational Resources in Higher Education in Ukraine: A Response to Wartime Challenges
Keywords: інноваційне навчання; вища освіта; викладацька майстерність; дистанційна освіта; електронні ресурси