Відповідність письмових завдань у підручнику «Англійська мова (11-й рік навчання, рівень стандарту)» М.А. Нерсисян та А.О. Піроженко програмі складання ЗНО з англійської мови - Гнатковська, Олена Михайлівна; Сапожник, Ірина Володимирівна; Суродейкіна, Тетяна Валеріївна (Молодий вчений, 2020)
У поданій статті проаналізовано структуру підручника з англійської мови для 11 класу авторів М. Нерсисян та А. Піроженко та визначено типи письмових завдань у ньому. Виявлено, що структура даного підручника відповідає сучасним вимогам до підготовки до ЗНО з англійської мови. Однак, аналізуючи завдання у секції ПИСЬМО, ми помітили, що лише 5 з 14 присутніх у підручнику типів завдань відповідають програмі, в той час як більшість (9 завдань) не включені до неї. Кількісно ж рекомендовані завдання складають більше половини усіх запропонованих (17 завдань з 31, близько 55%). Найбільше письмових завдань містять написання листа другу (26%, трохи більше чверті) певно через його частотність серед письмових завдань на ЗНО. 13% присвячені написанню твору. Лише десята частина письмових завдань (10%) відведена під написання повідомлення. Завдання до написання офіційного листа та листа-скарги є поодинокими. Рекомендується переглянути зміст цієї секції.
Keywords: ЗНО з англійської мови, підручник з англійської мови, завдання з письма, лист другу, офіційний лист