Структура й динаміка заплавно-руслових комплексів річки Сірет - Костенюк, Людмила Володимирівна; Kosteniuk, Liudmyla; Смірнова, Віра Геннадіївна; Горшеніна, Людмила Володимирівна (Чернівці-Сосновець : Рута, 2007)
Заплавно-руслові комплекси річок є унікальними об'єктами наукових досліджень у галузях флювіальної динаміки, чутливості до глобальних кліматичних та антропогеннх змін, збереження різноманіття річкових систем.
Keywords: руслові процеси; басейн річки Сірет; заплавно-руслові комплекси; антропогенні зміни; флювіальна динаміка; сучасні геоморфологічні процеси; петлеподібні звивини; процеси меандрування