Вплив кросфіт-програми на динаміку фізичної підготовки спортсменів з єдиноборств - Ільніцький, Владислав Аркадійович (My University, 2022)
Доведено, що використаний в експерименті тренінг призвів до збільшення динамічної сили в експериментальній групі, незважаючи на відсутність вправ із додатковим зовнішнім опором. Високий рівень динамічної потужності дозволяє ефективно використовувати технічні дії, що впливає на рівень технікотактичних показників і відповідно на бойову працездатність. Іншим ефектом реалізованої тренінгової програми стало прогресування швидкості, що підтверджено статистично значущими змінами, зафіксованими в тесті швидкості рухів рук в експериментальній групі. Визначили зміст підготовки та засоби оптимізації тренувального процесу засобами кросфіту.
Keywords: єдиноборства, кросфіт-програма, навантаження, спеціальна фізична підготовленість, спортсмен, тренувальний процес