ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ СТВОРЕННЯ 3D-МОДЕЛІ ЦММ (НА ПРИКЛАДІ СЕЛА КОРОВІЯ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ) - Підлуський, Василь Любомирович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
Створення тривимірних моделей забудови останнім часом стає все більш популярним заняттям для багатьох ГІС-фахівців. Тривимірні моделі міст створюються більше десяти років. Крім привабливої візуалізації графічних предметів 3D-моделювання дозволяє розташовувати та фіксувати елементи в будь-якій системі координат з масштабною адаптацією. Важливим фактором створення 3D-моделей забудови є аналіз тривимірного розташування об'єктів місцевості з подальшим прогнозуванням і проектуванням нових будівель і споруд. При будівництві будівель і прокладці комунікацій ви можете зіткнутися з видами робіт, які потребують цифрової (тривимірної) моделі території, яка включає не тільки рельєф місцевості, а й будівлі, споруди, насадження, дорожню мережу тощо.
Keywords: 3-D КАРТОГРАФУВАННЯ, ГЕОІНФОРМАЦІЙНЕ КАРТОГРАФУВАННЯ