Буковина етнотуристична: можливості та тенденції для транскордонного туризму - Бучко, Жанна Іванівна (Львів: ЛІЕТ, 2016)
У статті розкриваються етнотуристичні можливості і тенденції Буковини – історико-географічного регіону, що лежить в прикордонній зоні України та Румунії – музеїв, центрів народних ремесел, звичаїв і традицій, фестивалів. Розглядаються етнотуристичні ресурси Буковини як складова етнографічного туризму. Проаналізовані матеріальна та духовна культура буковинців у контексті етнотуризму.
BUKOVYNA ETHNOTOURISM: TRENDS AND POSSIBILITIES FOR CROSS-BORDER TOURISM
Ethnotourism capacities of and trends in Bukovyna, a historic-geographi¬cal region lying in the border-zone of Ukraine and Rumania, are disclosed (museums, folk-craft centers, customs and traditions, festivals). Ethnotourist resources of Bukovina as constituent of Ethnographic tourism are observed. Material and spiritual culture of Bukovinians in context of Ethnotourism are analysed.
Keywords: етнотуризм, транскордонний туризм, Буковина, народні ремесла, музеї, звичаї, традиції, фестивалі