Італія: туристична привабливість країни для українського споживача. - Форті, Валерія Вірджілівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У роботі здійснено комплексний аналіз туристичної привабливості Італії для українських туристів та представлення цієї країни на туристичному ринку України. Розкрито поняття туристичної привабливості, визначено її чинники й моделі оцінювання. Проведено детальний аналіз поведінкових особливостей українських туристів, їхніх мотивів вибору Італії як туристичної дестинації. Досліджено туристичні ресурси Італії, сучасні тренди в її туризмі, проаналізовано профіль українського туриста, основні канали маркетингу, цінову політику та рівень задоволеності українських споживачів туристичними пропозиціями.
Keywords: туристична привабливість, Італія, українські туристи, маркетингові стратегії, туристичний продукт, імідж.