Методика формування англомовної компетентності в аудіюванні учнів середньої школи засобами автентичних англомовних фільмів - Ілій, Руслана Костянтинівна (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуто теоретичні засади формування англомовної компетентності в аудіюванні як складової іншомовної комунікативної компетентності учнів середньої школи; проаналізовано психолого-вікові особливості учнів середнього шкільного віку та їхній вплив на процес сприйняття усного мовлення; охарактеризовано традиційні й інноваційні методи навчання аудіювання в сучасній лінгводидактиці. Описано дидактичний потенціал автентичних англомовних фільмів як ефективного аудіовізуального засобу навчання, визначено методику їх використання на різних рівнях мовної підготовки учнів, окреслено етапи роботи з фільмами. Проведено пробне навчання з метою перевірки ефективності впровадження автентичних фільмів у процес навчання аудіювання. Розроблено методичні рекомендації для вчителів англійської мови щодо використання автентичних фільмів на уроках у середній школі.
Keywords: аудіювання, англомовна компетентність, автентичні фільми, аудіовізуальні матеріали, учні середньої школи, методика навчання англійської мови