Збірник німецькомовних біблійних параболізмів: тексти та вправи - Заполовський, М.В. (Рута, 2014)
Пропоноване видання охоплює виклад параболічних текстових форм із німецькомовних біблійних текстів, характеристику використаних 4 перекладів Святого Письма для зіставного аналізу варіантів відтворення парабол і їхніх текстових модифікацій, а також підбір вправ для лінгвістичного дослідження. Збірка призначена передусім для студентів спеціальностей «Німецько-український переклад» і «Німецька мова та література». ЇЇ можуть використовувати також вчителі, викладачі і перекладачі як для збагачення лексичного запасу з німецької мови, так і для вдосконалення власних навичок у галузі перекладу.