Обґрунтування нових підходів у дослідженні туристсько-рекреаційної діяльності (на прикладі Буковинських Карпат та Середнього Подністров’я) - Дутчак, Світлана Вікторівна (Редакція газети "Підручники і посібники", 46010. м. Тернопіль, вул Поліська, 6-А, 2004)
У статті проведено аналіз попередніх досліджень передумов функціонування туризму та рекреації, а також обґрунтовано нові підходи до дослідження розвитку даної сфери господарства в сучасних умовах на прикладі території Буковинських Карпат і Середнього Подністров’я. Розглядаючи туризм та рекреацію як складне соціально-економічне явище, автор пропонує - за основу досліджень (об’єктом) брати антропогенний ландшафт, а предметом – систему “людина - рекреаційне середовище”. Основними принципами вивчення даних проблем, на думку автора, повинні бути - принцип природно-антропогенного сумісництва, системності та комплексності.
Svitlana Dutchac. The basis of new approaches in research of tourism-recreation activity (on the example of Bukovinian Carpathians and Middle Podnistrov'ya)
Keywords: дослідження туристсько-рекреаційних ресурсів, рекреаційне середовище, принцип природно-антропогенного сумісництва, принцип системності та комплексності