РОЛЬ ЛІДЕРСЬКИХ ЯКОСТЕЙ У ФОРМУВАННІ ЕФЕКТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СПОРТИВНИХ ТРЕНЕРІВ: ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ТА ІННОВАЦІЙНІ МЕТОДИ - Коваль, Діана Ігорівна (My University, 2025)
Ефективність спортивного тренера визначається не тільки його професійними знаннями та методами тренування, а й здатністю керувати командою, мотивувати спортсменів та створювати позитивну атмосферу. Наявність лідерських якостей є ключовим фактором у досягненні високих спортивних результатів. У сучасному спортивному середовищі тренери- професіонали змушені застосовувати інноваційні методи управління та постійно вдосконалювати свої лідерські здібності. В роботі теоретично обґрунтовані та практично розроблені рекомендації розвитку лідерських якостей тренерів за допомогою інноваційних методів. Було уточнено перелік ключових лідерських якостей для спортивних тренерів; відібрано та апробовано інноваційні методи оцінки їхнього лідерського потенціалу, а також експериментально підтверджено їхню ефективність у професійній діяльності.
Keywords: лідерські якості, спортивні тренери, інноваційні методи, управління командою, мотивація, психологія спорту, професійна підготовка.