Національна олімпіада шкільного спорту як специфічна форма фізичного виховання учнів сучасної Румунії - Цибанюк, Олександра Олександрівна (My University, 2021)
У статті проаналізовано особливості організації та проведення Національної олімпіади шкільного спорту (O.N.S.S. – Оlimpiada nationala a sportului scolar) як специфічної форми фізичного виховання румунських учнів закладів освіти. Автор виокремив Регламент проведення Олімпіади як основний документ, згідно з яким відбувається планування, проведення заходів і контроль за документообігом, нагородженням тощо. Наведені дані календаря змагань у 6 зоні повітів сучасної Румунії, а також дані звітів про результати змагань з визначенням прізвищ учасників змагань та їх вчителів фізичної культури.
Keywords: календар, олімпіада, судді, футбол, школа, Румунія, фізичне виховання, форми.