Удосконалення техніко – тактичної підготовки спортсменів з рукопашного бою - Гешко, Євгеній Володимирови (My University, 2023)
Аналіз особливостей удосконалення техніко-тактичної підготовки бійців рукопашного бою вказує на те, що засоби тільки фізичного тренування не є достатньо ефективними для успішного вирішення завдань з підготовки спортсменів до змагань. Дослідження також підтвердило, що рівень удосконалення техніко-тактичної підготовки бійців рукопашного бою значно залежить від використання багатофункціональних тренувань. Враховуючи це, можна зробити висновок про необхідність використання інтегральних тренувань для ефективного удосконалення техніко-тактичної підготовки у бійців рукопашного бою. В ході проведених досліджень було визначено ряд факторів, які вказують на необхідність використання інтегральних тренувань для поліпшення технікотактичної підготовки бійців рукопашного бою. Серед цих факторів відзначаються наступні: необхідність збільшення інтенсивності тренувального процесу; можливість комплексного розвитку всіх м’язових груп у бійців рукопашного бою; індивідуальний характер впливу навантаження; можливість вибору вправ для ефективного удосконалення техніки і тактики ведення поєдинку.
Keywords: єдиноборці, інтегральне тренування, рукопашний бій, спортсмени, техніко-тактична підготовка, технологія.