Серафім В.Е. «Спеціальна військова операція» РФ в Україні: пояснення і справжня мета - Серафім, Віталій Едуардович (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У кваліфікаційній роботі проведено ґрунтовний аналіз причин та наслідків так званої «спеціальної військової операції» Російської Федерації на території України. Визначено політичні та геополітичні чинники, які спонукали до її початку, та розкрито справжню мету дій РФ. Автор здійснив комплексний огляд міжнародної реакції на події, а також охарактеризував основні загрози, які вони створюють для глобальної безпеки.
Keywords: Україна; Росія; військова операція; геополітика; міжнародна безпека; конфлікт