Формування у молодших школярів моральної поведінки у позакласній роботі - Федьорко, Дар`я Миколаївна (My University, 2024)
У сучасному освітньому контексті актуальною є проблема формування моральної поведінки у молодших школярів, зокрема в позакласній роботі. Перший розділ присвячено теоретичним аспектам формування моральної поведінки. Аналізуються загальні питання проблематики морального виховання особистості, специфіка цього процесу у дітей молодшого шкільного віку та стан сформованості моральної поведінки в учнів початкової школи. У другому розділі розглядаються особливості формування моральної поведінки в учнів початкових класів у позакласній роботі. Зокрема, досліджується організація індивідуальних позакласних доручень як ефективного засобу впливу на морально-етичний розвиток учнів. Також розглядається роль гурткової роботи школи у формуванні моральної поведінки молодших школярів та використання інноваційних форм позакласної діяльності для досягнення цієї мети. Робота спрямована на визначення ефективних методів і підходів до формування моральної поведінки у молодших школярів за допомогою позакласної роботи, зокрема враховуючи індивідуальний підхід, гурткову діяльність та використання інноваційних засобів.
Keywords: Моральна поведінка, моральне виховання, молодші школярі, позакласна робота, сформованість моральної поведінки, моральноетичний розвиток.