РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ОПТИЧНИХ ХВИЛЬ У ВИПАДКОВИХ СЕРЕДОВИЩАХ ТА СИСТЕМАХ Конспект лекцій - Максимяк, Петро Петрович (My University, 2022)
У конспекті лекцій розглянуто статистичний опис випадкових оптичних полів та об’єктів; розповсюдження оптичних хвиль у випадкових середовищах та системах, розвязок дифракційних задач оптики; розв’язки прямих та обернених задач статистичної оптики. Для студентів спеціальностей телекомунікації, метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка, видавничо-поліграфічна справа, аспірантів та наукових працівників у цих галузях.
Keywords: Оптичні хвилі, випадкове середовище, шорсткі поверхні, фазово-неоднорідні обєкти, дисперсні середовища.