Ясинський В.К., Юрченко І.В. Критерії стійкості та нестійкості в середньому квадратичному дифузійних стохастичних диференціально-функціональних систем Гіхмана–Іто під дією зовнішних збурень типу випадкових величин // Кібернетика та системний аналіз.– 2023.– Т.59, №2.– С.122–135. - Юрченко, Ігор Валерійович; Ясинський, Володимир Кирилович (Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України, 2023)
Встановлено критерії стійкості та нестійкості в середньому квадратичному дифузійних стохастичних диференціально-функціональних систем Гіхмана–Іто під дією зовнішних збурень типу випадкових величин.
Keywords: стійкість у середньому квадратичному; дифузійні стохастичні диференціально-функціональні системи Гіхмана–Іто; випадкові збурення; стохастичні диференціальні рівняння