Особливості розвитку готельно-ресторанних комплексів (на прикладі "Карпати" Мигово). - Фрицак, Давід Анатолійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У бакалаврській роботі розглянуто особливості розвитку готельно-ресторанних комплексів на прикладі туристичного комплексу «Карпати» у с. Мигово Чернівецької області. Метою дослідження є аналіз функціонування готельно-ресторанного комплексу, визначення чинників його розвитку та розробка заходів для покращення сервісу й підвищення туристичної привабливості. У першому розділі роботи узагальнено теоретичні аспекти функціонування готельно-ресторанних комплексів, зокрема розглянуто їх поняття, класифікацію, основні функції, чинники впливу на розвиток та роль у туристичній сфері. Другий розділ присвячено аналізу діяльності комплексу «Карпати» (Мигово): надано загальну характеристику об’єкта, розглянуто організацію готельного й ресторанного обслуговування, проаналізовано рівень якості послуг, виявлено конкурентні переваги та недоліки. У третьому розділі розроблено авторські пропозиції щодо проведення анімаційних заходів у комплексі з метою підвищення рівня туристичного досвіду та формування унікального іміджу закладу. Запропоновані заходи включають традиційні свята, гастрономічні дегустації та майстер-класи з елементами етнотуризму. У четвертому розділі представлено перспективні напрями розвитку комплексу: удосконалення сервісу, впровадження інновацій, маркетингові стратегії просування, а також прогнозовано подальший розвиток на основі регіонального потенціалу.
Keywords: готельно-ресторанний комплекс, туризм, сервіс, анімація, розвиток, маркетинг.