Рівень екологічної обізнаності учнів старших класів (на прикладі окремих областей) - Сторожук, Аліна Володимирівна (My University, 2023)
У роботі проаналізовано навчальні плани та підручники для учнів 10-11 класів рівня «стандарт» і «профільний». З’ясовано, що самостійної дисципліни «Екологія» немає., натомість викладається предмет «Біологія і екологія». За навчальною програмою рівня стандарт відведено 70 годин, а профільного рівня – 175 год. Виявлено малу частку тем підручника, наповнених екологічними поняттями: для 10 класу рівня стандарту – 7% та 11 – 45% , профільний рівень 12,5 для 10 та 31% для учнів 11 класу від загальної кількості параграфів. Проаналізовано, що рівень екологічної обізнаності учнів (на прикладі окремих областей) є середнім: 46,5 %.
Keywords: екологічна освіта; навчальна програма; учні старших класів; навчальні посібники; тестування