Об’єктно-орієнтоване програмування: методичні рекомендації до лабораторного практикуму - Томка, Юрій Ярославович; Довгунь, Андрій Ярославович; Ушенко, Юрій Олександрович; Угрин, Дмитро Ілліч (ПВКФ «Технодрук», 2025)
Лабораторний практикум присвячений вивченню основ та розширених можливостей об’єктно-орієнтованого програмування (ООП) мовою C#. Він охоплює базові принципи створення програмного коду, побудову об'єктних моделей та застосування ключових концепцій ООП, таких як інкапсуляція, наслідування, поліморфізм та абстракція. В рамках лабораторних занять розглядаються теми створення та використання класів, інтерфейсів, узагальнених типів (Generics), робота з колекціями, LINQ-запитами, рефлексією, подіями, комунікаціями та багатопотоковістю. Особлива увага приділена роботі з файлами, потоками та файловою системою, а також використанню ORM-технології Entity Framework для взаємодії з базами даних. Кожне лабораторне заняття містить практичні завдання, що допомагають закріпити матеріал та отримати практичний досвід у розробці об’єктно-орієнтованих застосунків. Цей практикум призначений для студентів спеціальності F3 «Комп’ютерні науки» та всіх, хто бажає поглибити свої знання з об’єктно-орієнтованого програмування на мові C#.
Keywords: Клас; об'єкт; інкапсуляція; наслідування; поліморфізм; конструктор; метод; інтерфейс; абстракція; парадигма програмування