СУЧАСНІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ ТА ВИХОВАННЯ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ - Єремія, Яна; Звержинська, Валерія (ГО «Київська наукова організація педагогіки та психології», Київ, 2021)
В умовах реформування системи освіти уроки фізичної культури почали активно адаптовувати під сучасні ви-моги задля ефективної та раціональної організації освітнього процесу з фізичного виховання. Головною місією школи є забезпечення всіх необхідних умови для гармонійного розвитку дітей та забезпечує мож-ливість особистої реалізації в майбутньому житті. Запорукою успіху всіх дітей є не тільки відсутність хвороб, а й стан повного психічного, фізич-ного, духовного та соціального благополуччя. Урок фізичної культури сьогодні має бути наповненим та побудова-ним таким чином, аби викликати в подальшому у дітей інтерес до занять та мотивувати до здорового способу життя. Основними завданнями та-ких уроків фізичної культури є створення умови для зменшення втрати інтересу учнів до занять фізичною культурою; використання різних форм та методів для організації діяльності учнів у класі; створення ціка-вого середовища для кожного учня на уроці; заохочення учнів до фізич-них вправ, не боячись помилитися; використання інтерактивних методів навчання. Це дозволяє учням вибрати найважливіший для них вид ро-боти під час уроку фізичної культури. А тому, сучасний вчитель фізич-ного виховання має йти в ногу із часом та обирати виключно сучасні ме-тоди навчання та виховання учнів на уроках фізичної культури в закла-дах освіти.