Корекція структури тренувального процесу юних баскетболісток з урахуванням рівня їхніх координаційних здібностей на початковому етапі підготовки - Шевченко, Андрій Дмитрович (My University, 2025)
У роботі охарактеризовано специфіку застосування техніки ведення м’яча в сучасному баскетболі та визначено найбільш ефективні й поширені її варіанти, що використовуються висококваліфікованими спортсменами в умовах змагальної діяльності; систематизовано основні різновиди ведення м’яча та типові ігрові ситуації з урахуванням тенденцій розвитку сучасного баскетболу; розроблено й експериментально перевірено ефективність програми навчання складно-координаційним прийомам ведення м’яча у баскетболі у процесі підготовки дівчат 9–10 років; визначено шляхи корекції структури тренувального процесу баскетболісток на початковому етапі з урахуванням рівня їх координаційних здібностей.
Keywords: баскетбол, координаційні здібності, юні баскетболісти, початковий етап тренування.