Перспективи розвитку особистих селянських господарств у контексті адміністративної децентралізації. - Humeniuk, Mariana; Nemish, Dmytro; SHELENKO, Diana; Balaniuk, Ivan; Sas (My University, 2021)
Проведено аналіз структури виробництва продукції сільського господарства, встановлено, що частка ОСГ у виробництві даної продукції є вагомою, вони сприятимуть забезпеченню продовольством регіону. Результати дослідження підтверджують, що за площею наявних сільськогосподарських угідь та виробництвом продукції регламентується спеціалізація ОСГ. Визначено, що розвиток цих господарств, перетворює їх у основних виробників, за більшістю видів сільськогосподарської продукції. ОСГ здатні у деяких аспектах діяльності конкурувати із суспільними сектором, сприяти реструктуризації аграрного сектора економіки, впливати на зміну земельних, майнових та трудових відносин. Основними проблемами у їх діяльності є низький рівень технічної оснащеності, висока собівартість та трудомісткість продукції, обмеженість фінансових ресурсів, обмежені можливості реалізації продукції, зміна соціально-демографічної ситуації на селі. Сприяти вирішенню цих проблем повинні новостворені об’єднані територіальні громади (ОТГ).
Prospects for the development of personal farms in the context of administrative decentralization
Keywords: обсяг виробництва сільськогосподарської продукції, сімейна ферма, об’єднана територіальна громада.