Аналіз моніторингу якості послуг харчування у кав’ярнях «третьої хвилі» - Заячук, Оксана Григорівна; Круль, Галина Ярославівна (Економіка та суспільство, 2025)
Стаття присвячена актуальним питанням моніторингу якості послуг харчування у сегменті кав’ярень «третьої хвилі», які потребують унікальних критеріїв оцінки. Проаналізовано та систематизовано ключові особливості кав’ярень цього формату. Досліджено ефективність застосування методики щомісячних перевірок «таємним інспектором» на прикладі української мережі кав’ярень. Аналіз результатів (черв. 2024 – серп. 2025) засвідчив загалом високий рівень сервісу (не нижче 73%), але виявив нестійкість тенденції до покращення та часті недоліки у сервісному блоці й комунікативних навичках персоналу. Окреслено проблеми, пов’язані із суб’єктивністю оцінювання, недосконалістю стандартних анкет, що не враховують експертну складову якості, а також відсутністю чіткого механізму трансформації даних моніторингу у стратегічні управлінські рішення та програми навчання.
ANALYSIS OF MONITORING THE QUALITY OF FOOD SERVICES IN THE «THIRD WAVE» COFFEE SHOPS
Keywords: кав’ярні «третьої хвилі»; якість послуг; «таємний інспектор»; моніторинг; кавова культури