Розвиток художньо-естетичного напряму в позашкільних навчальних закладах Буковинського регіону - Сиротюк, Катерина Степанівна (My University, 2023)
Магістерська робота присвячена вивченню розвитку художньо естетичного напряму в позашкільних закладах освіти на території Буковинського регіону в кінці XX - початку XXI століття. У першому розділі «Історико-теоретичні засади розвитку художньо естетичного напряму позашкільної освіти на Буковині» автор досліджує історичні передумови виникнення позашкільної освіти, визначає сутність та зміст позашкільної освіти в період розбудови незалежної України, а також аналізує розширення мережі закладів позашкільної освіти на Буковині. У цьому розділі автор робить висновки щодо історико-теоретичних аспектів розвитку художньо-естетичного напряму в позашкільних закладах Буковини. Другий розділ "Сучасні тенденції розвитку гуртків художньо естетичного напряму позашкільної освіти (на прикладі закладу «ЮНІСТЬ БУКОВИНИ»)" детально вивчає сучасні тенденції розвитку гуртків хореографічного, образотворчого та театрального профілів художньо естетичного напряму. Аналізуючи практичну діяльність гуртків вокального профілю, автор робить висновки щодо ефективності та важливості участі в художньо-естетичних гуртках для розвитку творчих здібностей учнів. Магістерська робота має важливе значення для розуміння та покращення системи художньо-естетичної освіти в позашкільних закладах Буковинського регіону, а також може бути корисною для розробки стратегій та програм удосконалення цього напряму освіти на регіональному рівні.
Keywords: Художньо-естетичний напрям, позашкільна освіта, сутність та зміст позашкільної освіти, сучасні тенденції, гуртки художньо-естетичного напряму, студія вокалу, «Юність Буковини», творчі здібності