Використання цифрових технологій у підприємницькій діяльності. - Вербівська, Людмила Василівна (Економіка і суспільство., 2024)
Устаттідослідженоособливостівикористанняцифровихтехнологійвпідприємницькійдіяльностівкон-текстізабезпеченняринковоїконкурентоспроможностісуб’єктівгосподарюваннятацифровоїтрансформаціїекономічноїсистеми. Визначенорольцифровихтехнологійурозвиткупідприємницькоїсфери, атакожїхнійвпливнабізнес-процеситастратегіїуправління. Розглянутоосновнітенденціївикористанняцифровихін-струментівусучасномубізнесі, зокремавелектроннійкомерції, маркетингу, фінансахтауправліннівідносинзклієнтами. Визначеноперевагитавиклики, яківиникаютьпривпровадженніцифровихтехнологійупідпри-ємницькудіяльність, атакожзапропонованорекомендаціїщодоїхньогоефективноговикористаннявсучас-номубізнес-середовищі. Дослідженовпливцифровихтехнологійнарозвитокінноваційнихмоделейбізнесутаформуванняновихможливостейдлярозвиткупідприємництва. Доведено, щовикористанняцифровихтехнологійвимагаєнелишетехнічнихзнань, алейтрансформаціїорганізаційноїкультуритауправлінськоїструктурипідприємств.
Використання цифрових технологій у підприємницькій діяльності.
Keywords: цифровітехнології, цифроватрансформаціябізнес-процесів, підприємництво, цифроваекономіка, конкурентоспроможність