Ксенографія. Зодіакальні сузір’я - Кирилюк, Сергій Миколайович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У виданні висвітлено просторове розташування зодіакальних сузір’їв, їхні астрономічні характеристики, об’єкти глибокого космосу в їхньому напрямку. Подано історичні і культурні контексти. У кожному розділі представлено одне сузір’я, включаючи Змієносця, з описом головних зір, відкриттів і міфів. Для студентів географічних факультетів, які навчаються за спеціальністю «Науки про Землю», і всіх, хто цікавиться природою Всесвіту.
Keywords: сузір'я; зодіакальні сузір'я; зоряні скупчення; туманності; галактики; пульсари; чорні діри; міфи