Особливості психолого-педагогічного супроводу учнів інклюзивного класу - Гордійчук, Оксана Євгенівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Актуальність окресленої науково-практичної проблеми пов’язана з активним упровадженням надання якісної інклюзивної освіти в закладах освіти. Школа зобов’язується надати кожному здобувачу освіти всі необхідні послуги для успішного навчання. Перед педагогічними працівниками щоразу постають нові вимоги, дотримання яких допомогли б організувати освітньо-виховний процес так, щоб усі учні могли продовжувати здобувати знання, вміння та навички не залежно від потреб. Ці умови є відправною точкою до пошуку сучасних методів навчання, нових форм спілкування та налагодження комунікації між усіма учасниками освітнього процесу. Сприяти ефективній реалізації залучення дітей з ООП може тільки команда психолого-педагогічного супроводу
Keywords: інклюзія; психолого-педагогічний супровід; інклюзивний клас