Підприємницький потенціал сільських територій: сучасні реалії - Белей (Belei), Cвітлана (Svitlana); Лагодин, Назар (My University, 2024)
В сучасних економічних умовах актуальність проблеми мобілізації підприємницького потенціалу сільських територій та його ефективного використання особливо очевидна. Вирішення цієї проблеми тісно пов’язане з подальшим розвитком аграрного сектора, подоланням сільського безробіття, зростанням добробуту населення та поліпшенням продовольчої безпеки країни. Важливою передумовою для цього є економічний і соціальний потенціал сільських територій, давні господарські традиції та розвинене приватне підприємництво на селі, а також зростаючий глобальний попит на продовольчі продукти. Проте, механізм реалізації підприємницького потенціалу сільських територій залишається недостатньо дієвим і вимагає докладного вивчення середовища його формування та розробки стратегій подальшого розвитку.
Entrepreneurial potential of rural areas: modern realities.
Бізнесу та управління персоналом
Keywords: сільські території; асиметричний розвиток;