Швєцов С. Інтерактивні види та методи навчальної діяльності на уроках громадянської та історичної освітньої галузі / науковий керівник Т. Богачик - Швєцов, Сергій (My University, 2025)
Магістерську роботу присвячено комплексному дослідженню ролі інтерактивних методів та видів навчальної діяльності на уроках громадянської та історичної освітньої галузі в умовах реалізації компетентнісного підходу Нової української школи. На основі аналізу наукової літератури, нормативно-правових документів, модельних навчальних програм та педагогічного досвіду обґрунтовано необхідність упровадження інноваційних технологій, що забезпечують активну взаємодію учасників освітнього процесу, підвищують мотивацію учнів та сприяють формуванню ключових і предметних компетентностей. У роботі визначено теоретико-методологічні засади інтерактивного навчання, окреслено класифікацію інтерактивних методів, розкрито особливості їх застосування на різних типах уроків історії та громадянської освіти. Репрезентовано практичні підходи до моделювання сучасного уроку НУШ та запропоновано фрагменти нестандартних, інтегрованих та ігрових уроків, розроблених на основі інтерактивних технологій.