Простір уявлень про Хотинську битву в «легації» Самуеля Твардовського - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Творчість поета-хроніста С. Твардовського й досі є важливим джерелом для вивчення історії русько/україно-польських взаємин. Його тексти читали й цитували козацькі літописці, польські та українські культурні діячі і, безумовно, історики. Окрім унікального нарису «Громадянська війна», присвяченого періоду «Хмельниччини», перу Твардовського належить ряд інших творів, серед яких його перший друкований текст «Легація» («Важлива легація»). У тексті, з-поміж іншого, подано детальний нарис Хотинської війни 1621 р. Враховуючи участь автора у війні, «Легація» стала неоціненним джерелом історичного факту й художньої авторської уяви, що дозволяє розширити наші знання про битву, використовуючи образ уяви учасника тих подій.
Keywords: Хотинська битва 1621 р., Самуель Твардовський, "Легація", простір уявлень, діаріуш