Про деякі особливості термінів і професіоналізмів у творі А. де Сент-Екзюпері “Планета людей” - Якубовська, H. (Чернівецький державний університет, 1999)
Аналізуючи різні терміни рідної мови французький вчений Е. Жільбер зазначав, що ‘"термін — це елемент окремої наукової мови, яка володіє виразністю, суворістю логічного визначення її одиниць, яке з найбільшою повнотою предається символічним знаком математики, хімії, геометрії"’ [1, с. 73]. Таким чином, враховуючи семантико-комунікативну специфіку терміну, його принципову однозначність, точність, французький письменник Сент-Екзюпері широко вводить у свої твори терміни авіації, радіо, електроніки, а також таких точних наук, як математика, фізика, астрономія, геометрія і інших. Значним досягненням Сент-Екзюпері було вміння вводити технічні терміни у словесну тканину твору разом зі словами образного характеру, тобто конкретний термін входить у контакт з художнім образом і розчиняється у ньому.
Keywords: термін; технічні терміни; стилістичні особливості; професіоналізм; А. де Сент-Екзюпері “Планета людей”