Відшкодування моральної шкоди особам, що постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання: критерії визначення розміру відшкодування - Burka, Aliona (Вчені записки ТНУ імені В. І. Вернадського. Серія: Юридичні науки, 2019)
У статті досліджується правова природа моральної шкоди, завданої внаслідок нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання. Вивчаються проблемні питання порядку відшкодування та визначення розміру моральної компенсації особам, які постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання, на підставі аналізу судової практики й нормативно-правових актів. У висновках до статті запропоновано внести зміни до чинного законодавства.
Keywords: агальнообов’язкове державне соціальне страхування; нещасний випадок; професійне захворювання; потерпіла особа; моральна компенсація; страхова виплата