Технологія організації оздоровчо-рекреаційної рухової активності людей похилого віку під час активного дозвілля - Гакман, Анна (My University, 2021)
Метою нашого дослідження стало теоретично та методично обґрунтувати технологію організації оздоровчо-рекреаційної рухової активності людей похилого віку під час активного дозвілля із врахуванням всієї специфіки. На основі аналізу науково-методичної літератури та власного досвіду обґрунтовано технологію організації оздоровчо-рекреаційної рухової активності людей похилого віку під час активного дозвілля. ЇЇ структурними компонентами виступили: мета та завдання; принципи – системності, самоврядності, компетентності, рекреативності, цілісності, інноваційності, адекватності, комунікативності, адаптивності; чотири етапи – концептуальний, організаційний, діагностичний, програмно-методичний; рекреаційно-оздоровча програми, яка розрахована на три місяці.
Keywords: дозвіллєвий час, похилий вік, оздоровчо-рекреаційна технологія