Готельно-ресторанна складова туристичної інфраструктури міста Чернівці. - Крим, Павло Геннадійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі досліджено готельно-ресторанну складову сфери гостинності міста Чернівці, її історичний розвиток та сучасний стан. Проаналізовано еволюцію готельного та ресторанного господарства у трьох ключових періодах: австрійському, румунському та радянському. Особливу увагу приділено сучасному функціонуванню готелів, асортименту послуг, рівню сервісу та відповідності міжнародним стандартам. На основі аналізу зроблено висновки щодо потенціалу подальшого розвитку галузі в умовах сучасних викликів. Також окреслено основні проблеми і тенденції трансформації індустрії гостинності в місті Чернівці.
Keywords: Чернівці, готельне господарство, ресторанна справа, сфера гостинності, інфраструктура, розвиток туризму.