Основи інтелектуальної власності об'єктів науково-технічної творчості - Підкамінь, Леонід Йосипович; Ангельська, Алла Олегівна; Добровольський, Юрій Георгійович (Чернівці: Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, 2019)
У посібнику основна увага приділяється формуванню розуміння визначальної ролі інтелектуальної власності, як юридично оформленого права на результат творчої діяльності людини, у динаміці розвитку всіх елементів економічної і соціальної життєдіяльності суспільства. При цьому детально описуються характеристики об’єктів науково-технічної творчості, основні принципи їх правової охорони, методики та способи комерціалізації вказаних об’єктів, види ліцензійних угод, особливості державної системи правової охорони та правового захисту автора і правовласника об’єктів інтелектуальної власності.Значно розширений матеріал стосовно використання та правової охорони обєктів права інтелектуальної власності у мережі Інтернет. Базовий матеріал навчальної дисципліни «Інтелектуальна власність» наведений у об’ємі достатньому для викладання студентам вищих навчальних закладів всіх напрямків підготовки.
Keywords: Інтелектуальна власність; Принципи охороноспроможності; Авторське право; Об'єкти промислової власності