ОСОБЛИВОСТІ РУХОВОЇ АКТИВНОСТІ УЧНІВ СЕРЕДНІХ КЛАСІВ - Івасюк, Серафим (My University, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню особливостей формування рухової активності учнів середніх класів у процесі фізичного виховання. Актуальність дослідження зумовлена зниженням рівня фізичної активності дітей через сучасний сидячий спосіб життя та збільшення часу, проведеного за екранами гаджетів. Особлива увага приділяється використанню ігрових методів, зокрема елементів волейболу, як засобу підвищення зацікавленості та мотивації учнів до фізичних вправ. Робота визначає педагогічні умови для ефективної організації фізичного виховання на основі використання елементів волейболу. Розроблено методику уроків фізичної культури з використанням комплексу рухливих ігор та елементів волейболу, яка сприяє формуванню рухової активності учнів. Результати дослідження можуть бути впроваджені у практику фізичного виховання в закладах загальної середньої освіти. Результати роботи відображено у тезах, опублікованих у Збірнику ІІІ Міжнародного науково-спортивного конгресу.
Keywords: рухова активність, фізична культура, волейбол, середній шкільний вік, ігрові методи, фізичне виховання.