Психологічні особливості комунікативних здібностей у майбутніх психологів - Постевка, Адріана Марінівна (My University, 2021)
Магістерське дослідження присвячено вивченню психологічних особливостей комунікативних вмінь майбутніх психологів Розвиток комунікативної компетентності займає особливе місце в підготовці майбутніх психологів. Оскільки професія практичного психолога належить до соціономічних видів праці, де спілкування, що супроводжує трудову діяльність, перетворюється на професійно значущу, суттєву сторону. При формуванні комунікативних вмінь з’являється знання та сенсорний досвід особистості для навігації в ситуаціях професійного спілкування, щоб зрозуміти мотиви, наміри, поведінкові стратегії, розчарування, як власні, так і клієнта. Комунікативні вміння та професійна компетентність можна направлено розвивати через спеціальну систему завдань, які враховують оволодіння професійними моделями діяльності.