Психологічний стан та копінг-стратегії поведінки учасників бойових дій - Янюк, Аліна Владиславівна (My University, 2023)
Магістерська робота присвячена вивченню теоретичних основ та емпіричному дослідженню особливостей психологічного стану і копінг-стратегій поведінки учасників бойових дій в Україні, їх взаємозв’язку. У першому розділі роботи проводиться аналіз понять «розлад адаптації», «посттравматичний стресовий розлад», «депресія», «копінг-стратегії», «копінг-ресурси», «копінг поведінка», розглядаються фактори формування негативних психологічних станів в учасників бойових дій. Другий розділ описує вибірку, програму дослідження та методики вибрані для його проведення. Третій розділ містить результати емпіричного дослідження, яке вивчає психологічний стан і копінг-стратегії поведінки учасників бойових дій. Здійснено аналіз та інтерпретацію отриманих результатів. Виявлено зв’язок психологічного стану військових з їх копінг-стратегіями поведінки. Запропоновано рекомендації щодо превенції негативних психологічних станів у військовослужбовців. Кваліфікаційна робота містить висновки, які узагальнюють отримані результати, список використаних джерел і додатки. Робота допоможе зрозуміти психологічний стан учасників бойових дій, їх копінг-стратегії поведінки і визначити заходи профілактики виникнення психічних розладів, формування ефективних копінг-стратегій поведінки у військових The master's work is devoted to the study of the theoretical foundations and empirical research of the psychological state and coping strategies of the participants in the hostilities in Ukraine, and their interrelationship. In the first section of the work, the concepts of "adjustment disorder", "post-traumatic stress disorder", "depression", "coping strategies", "coping resources", "coping behavior" are analyzed, the factors of the formation of negative psychological states in combatants are considered. The second section describes the sample, the research program and the methods chosen to conduct it. The third section contains the results of an empirical study that studies the psychological state and coping strategies of the behavior of combatants. Analysis and interpretation of the obtained results was carried out. The connection between the psychological state of military personnel and their coping strategies of behavior was revealed. Recommendations for the prevention of negative psychological states in military personnel are offered. The qualification work contains conclusions summarizing the obtained results, a list of used sources and appendices. The work will help to understand the psychological state of combatants, their coping strategies of behavior and determine measures to prevent the occurrence of mental disorders, the formation of effective coping strategies of behavior in the military