Теоретичні основи здоров’я - Мосейчук, Юрій; Мороз, Олена; Киселиця, Оксана; Осадець, Микола (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2014)
У навчальному посібнику викладено сучасні погляди на теоретичні основи здоров’язберігаючих технологій. Основним завданням посібника є виховання у студентів культури здоров’я та їх підготовки до майбутньої професійної діяльності у здоров’язберігаючому режимі. Окреслено основні проблеми здоров’я населення України. Висвітлено загальні уявлення про індивідуальне здоров’я та інтегральний підхід в оздоровленні індивіда. З’ясовано взаємозв’язок рівня рухової активності та раціонального харчування. Охарактеризовано шкідливі звички та їх вплив на здоров’я. Для студентів вищих навчальних закладів галузі знань «Фізичне виховання, спорт, здоров’я людини».