Твори Юрія Федьковича для дітей та їхнє вивчення в ЗЗСО - Ткач, Юлія Віталіївна (My University, 2024)
Тема магістерської роботи – «Твори Юрія Федьковича для дітей на їхнє вивчення в ЗЗСО». Мета дослідження – з’ясування особливостей творів письменника для дітей у контексті його загальної літературної спадщини, визначення виховного потенціалу цих творів та специфіки використання у шкільній практиці. Розглянуто пов’язаний із Ю. Федьковичем біографічний матеріал, указано на особливості життєво-творчого шляху письменника, його педагогічної та просвітницької діяльності у зв’язках із художнім самовираженням. Здійснено поглиблений аналіз творів Юрія Федьковича для дітей (казок, оповідань, байок, придабашок, мудрішок, загадок тощо) в аспекті тематики, ідейного змісту, художніх особливостей. Визначено методи та прийоми вивчення творів письменника в ЗЗСО відповідно до вікових та індивідуальних особливостей учнів.
Keywords: Юрій Федькович; Буковина; біографія; творчість; вивчення творчості письменника у школі; виховний зміст