Агресивність у поведінці учнів молодшого шкільного віку та шляхи її корекції - Петрушко (Мельничук), Сніжана Валентинівна (My University, 2024)
Проблема агресивності у поведінці школярів є актуальною проблемою сучасності. Статистика засвідчує тенденцію до поширеності цього явища, тож особливого значення набувають дослідження, присвячені питанням дитячої агресії та її корекції. Мета роботи: виокремити та науково обгрунтувати шляхи корекції агресивної поведінки молодших школярів Структура роботи визначається її актуальністю, метою, завданнями, об’єктом, предметом і методами дослідження. Дана робота містить вступ, два розділи, висновки, список використаних джерел, який включає 103 найменування, практично орієнтовані додатки. Загальний обсяг роботи - 101 сторінка. Оприлюднені результати теоретико-методологічного аналізу сутності агресивності та чинників її виникнення; розкрито особливості проявів агресивності учнів молодшого шкільного віку; розглянуто методики її діагностики. Проведене дослідження дозволило обґрунтувати шляхи корекції агресивності молодших школярів, запропонувати способи й техніки корекції, психолого-педагогічної профілактики агресивності у поведінці учнів молодшого шкільного віку.
Keywords: феномен агресивності, агресія, структура агресивності, агресивні реакції, агресивна поведінка, види агресивної поведінки молодшого школяра, діагностика агресивності, профілактика, корекція агресивної поведінки, молодший шкільний вік.