Торгівля зброєю як вид транснаціональної злочинної діяльності - Prodan, Tetyana (Чернівці: Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2026)
Торгівля зброєю є одним із найпоширеніших та найсерйозніших видів злочинної діяльності, що сприяє зростанню проявів транснаціональної злочинності та погіршенню криміногенної ситуації у світі. Цей вид злочинності є одним із небагатьох видів, щодо якого прийнято окремий Протокол проти незаконного виготовлення та обігу вогнепальної зброї, її складових частин і компонентів, а також боєприпасів до неї. Протокол доповнює Конвенцію ООН проти транснаціональної організованої злочинності на рівні з Протоколом про попередження і припинення торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, і покарання за неї та Протоколом проти незаконного ввозу мігрантів по суші, морю і повітрю.
Keywords: кримінологія; транснаціональна злочинність; торгівля зброєю