ВИХОВНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ТВОРЧОСТІ ВИДАТНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЬМЕННИЦІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ - Паламарюк, О.; Богданюк, Василь; Богданюк, Антоніна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
В умовах посиленої інформатизації на сучасному етапі становлення суспільства нагальною проблемою постає розвиток особистості дитини засобами читацької діяльності, а одним із найважливіших умінь дитини - вміння читати, щоб отримати необхідний, постійно зростаючий обсяг інформації з книг, преси, Інтернету. Тож актуальними є слова В. Сухомлинського: «без високої культури читання немає ні школи, ні справжньої розумової праці, читання – це найважливіший інструмент навчання та джерело багатого духовного життя» [3, с.78].