Особливості розвитку лідерства посадових осіб місцевого самоврядування в Україні - Гнатчук, Альбіна Юріївна (My University, 2025)
Гнатчук А.Ю. Особливості розвитку лідерства посадових осіб місцевого самоврядування в Україні. 281 «Публічне управління та адміністрування» ОПП Державна служба; Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці, 2025 р. Магістерське дослідження містить результати наукових розробок зарубіжних та вітчизняних вчених, які відображають особливості формування та розвитку лідерства посадових осіб місцевого самоврядування в Україні. В роботі: 1) досліджено концептуальні підходи та методи аналізу лідерства у публічному управлінні; 2) описано нормативно-правові засади формування лідерства у місцевому самоврядуванні України; 3) охарактеризовано ключові принципи й інструменти формування та розвитку лідерського потенціалу у посадових осіб місцевого самоврядування; 4) проаналізовано особливості трансформація ключових компетенцій лідерів у місцевому самоврядуванні в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні; 5) досліджено перспективи розвитку лідерства у місцевому самоврядуванні України в період післявоєнного відновлення, загалом, та роль етичного лідерства, зокрема
Keywords: лідерство; лідерство в публічному управлінні; місцеве самоврядування; лідерство у місцевому самоврядуванні; етичне лідерство; інноваційне лідерство; трансформаційне лідерство; лідерство посадових осіб місцевого самоврядування